Autoadapt Stenkullen


Att hoppa in i bilen och sticka iväg är självklart för många av oss. Men det blir klart knepigare om man är funktionshindrad. Inte så lätt att hålla i en ratt om man inte har några armar, kan vara väldigt svårt att ta sig in och ut med rullstol, eller jättebesvärligt, bara att sitta i ett säte med en ryggskada. Jag har träffat
Peter Wahlsten som 1996 grundade Autoadapt i Stenkullen. Företaget jobbar med fordonsanpassningar- alternativa lösningar och hjälpmedel för människor med funktionshinder.  Vi pratade om företagets historia, att gå från 4- ca 140 anställda, att vara hemorten trogen trots att man blivit ett internationellt bolag. Om hur det är att jobba med människors livshistorier och personliga behov i en teknisk och automatiserad bransch. Vi pratade om drivkrafter, utveckling och vad som gör gott i hjärtat, in the end of the day.  Det var omöjligt att inte bli träffad av Peters brinnande engagemang. Jag åkte hem med ny kunskap. Och stor ödmjukhet.

Lyssna på intervjun här!

 

 

 

Leave a Reply